Techno Diving: Diensten


Techno Diving heeft een omvangrijke dienstenpakket opgebouwd. Door ons netwerk kunnen we beschikken over zeer uiteenlopende specialisten. Bekwame vakmensen die boven en onderwater inzetbaar zijn en ervaring hebben met duikdieptes van meer dan honderd meter. De operationele dienst beschikt permanent over twee meetboten die 24 uur standby staan voor inzet bij calamiteiten. Op deze pagina treft u meer informatie over onze diensten. Uiteraard is dit geen uitputtende opsomming. Mocht hetgeen u zoekt hier niet bij staan, neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze Diensten

Uiteraard bieden wij de conventionele diensten die elk duikbedrijf in huis hoort te hebben:
- opsporing en berging tot 60 ton met direct beschikbare middelen (zwaardere objecten vergen enige organisatietijd);
- boven en onder water electrothermisch snijden en lassen;
- montage, demontage, beton storten;
- alle voorkomende bouwwerkzaamheden;
- werkplekbeveiliging;
- inspectie met video en foto.

Techno Diving beschikt op al deze gebieden over ruime ervaring en de benodigde apparatuur. Onze klanten zijn dan ook te vinden in onder meer de civiele onderwaterbouw, onderhoud en renovatie kunstwerken, shipping, inshore en offshore.

Diensten: Opsporing

Opsporing is een belangrijk deel van ons dienstenpakket. Daar waar andere organisaties zich bekwamen in het zoeken, zijn wij gericht op het vinden! Dit resultaatgericht werken vraagt om een brede blik en kennis alle beschikbare mogelijkheden en methodes om zo de beste aanpak te bepalen. Wij kijken in alle keukens wat er gekookt wordt en bekwamen ons in de beste recepten. Mits er voldoende, complete en eerlijke informatie wordt aangereikt, durven wij speuropdrachten No-Cure-No-Pay aan te nemen.

Diensten: Agro

Een bijzonder werkgebied zijn onze Agro diensten. Al meer dan 18 jaar zijn wij gespecialiseerd in het veilig werken in besloten rioolsystemen in de agrarische sector. In mestkelders en rioolstelsels installeren en repareren wij mixers, pompen, afsluiters, schuiven, spoel en drinkwatersystemen. Ook voor alle bouwkundige werkzaamheden zoals frezen, breken, metselen, stucwerk en voegwerk, boren enz beschikken wij over vakmensen. Dit werkgebied kent zijn eigen aandachtsgebieden. Decompressiecomputers worden verruild voor zuurstofanalysers en explosiemeters. Zelfs de redding van dieren kunnen we bijschrijven in ons logboek.

Diensten: Mediatechniek

Voor meerdere TV-productiemaatschappijen faciliteren wij de "natte techniek". Hiervoor beschikken wij over digitale onderwatercamera's, ultrasoon en hoogfrequent draadloze geluidsverbindingen tussen duikers en oppervlakte, onderwaterbelichting en alle zinvolle duikmaterialen. Met 21 jaar ervaring weten wij voor elk onderwerp een bruikbare locatie te vinden. Uiteraard voorzien wij eventueel ook de benodigde netspanning op de set, dynamisch en statisch opgewekt (UPS).

Diensten: Beveiliging

Sinds 1986 hebben we heel ervaring opgebouwd in het beveiligen van evenementen op en rond het water. Onze beveiligers zijn allereerst opgeleid tot reddingsduiker, waardoor zij bij calamiteiten zorgvuldig en snel de juiste keuzes kunnen maken daar naar handelen. Ze beschikken over de noodzakelijke vaardocumenten en kennen de aanwezige redmiddelen. Vervolgens worden ze verder getraind in veiligheid. Bedenk dat reddingstechnieken slechts een repressieve uitwerking hebben een vaak chaotisch lijken. Redden begint met een bliksemsnelle keuze van de minst slechte optie. In volkomen tegenstelling hiermee staat het beveiligingswerk. Met voorgekozen procedures volgens getrainde protocollen zorgen we voor een hoge graad van preventie. Het leveren van een beveiligde omgeving betekent in onze programma:

Persoonlijk niveau: alle medewerkers zien toe op hun eigen veiligheid. Denk aan hygiŽne, valgevaar enz.
Ploeg niveau: per ploeg te water is er een Safety Superviser die toeziet op risico's vanuit of vanaf het water. Zo heeft elke veiligheidsduiker een snelle verbinding met zijn eigen oppervlaktezwemmer / seinmeester.
Team niveau: het werkgebied wordt vanaf de wal door de Safety Master (OSC) en zijn stand-by team continue beoordeeld en bewaakt tegen risico's van buiten af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan toeschouwers die rommel of elkaar van een brug afduwen, wat op een duikteam terecht kan komen. Beveiliging: Pas wanneer op alle beschreven niveaus de veiligheid gewaarborgd is, kan het product geleverd worden: beveiliging van de doelgroep tegen waterongevallen.

Aanvullende diensten uit deze categorie zijn het verzorgen van de benodigde administratie. Het opstellen van een RI&A, calamiteitenplan, ontruimingsplan, vluchtweg waarborging, verkeersgeleidingsplan, vaarwegbeveiliging, vergunningen, ontheffingen en andere draaiboeken. Vooraf bieden wij terreinverkenningen onderwater en de inspectie van constructies en bouwwerken, bijvoorbeeld podiums op het water, schansen en meer.

Boten: De TD 5

De TD 5 kan in een baan van 16 meter breed staal en ijzer detecteren met een snelheid van 8 km/uur of meer, afhankelijk van de grootte van het doelobject. De gevoeligheid kan worden opgeregeld tot 5 meter onder de probe. Door de giek te laten zakken kan er dus ver in de bodem gemeten worden. De doelobjecten varieren van containers, autowrakken, scheepswrakken, luiken, roerbladen, propellor met stalen as, betonnen kadedelen en duikers met wapening, kraandelen, fietsen, autobanden (wapening), kluizen, stalen meerpalen, damwandplaten, damwand onderwaterkribben, soeppannen, colablikjes en conventionele explosieven.

Verder beschikt de TD 5 over twee ultramoderne sidescan sonarsystemen met ingebouwde GPS plaatsbepaling met een nauwkeurigheid van 90 cm. Hiermee kunnen we bodem, anomaliteiten, stoorobjecten en doelobjecten lokaliseren, in beeld brengen en in rapportages verwerken. Vooral bij niet-magnetische objecten zoals scheepschroeven, dekluiken, polyester en houten wrakken, stortsteen en drenkelingen is de 8kW sonar een effectief instrument. Een 3D sonar, een GBV en alles wat je verwacht op een boot zoals dubbele marifoon, duiktrap, vaar, nood en werkverlichting, radarreflector, duikvlag, analoog compas, koelkast, radio, 230V en 12V boordnet, markeringsmiddelen, veiligheidmiddelen en een 50 pk injectiemotor, goed voor een topsnelheid van 40 km per uur.

Boten: De TD 8

De TD 8 is onze snelste boot en geschikt voor inzet bij calamiteiten met de hoogste prioriteit. Deze rib is uitgerust met eenzelfde SideScan Sonar als de TD5 en wordt onafhankelijk van een trailerhelling middels een hydraulische kraan te water gelaten. Meestal vanaf een kade, maar ook over een brugleuning is mogelijk. Bij aankomst kan de TD 8 binnen 6 minuten varende zijn. Met een 20 pk motor, goed voor een snelheid van 45 km per uur kan deze RIB erg snel ter plaatse zijn.

Vulstation

Techno Diving levert ademgassen volgens klantspecificatie. Verrijkte mengsels worden uit veiligheid alleen geleverd in onze eigen flessen.