Techno Diving: Producten


Nitrox-compressoren

Er was een tijd dat het comprimeren van zuurstofverrijkte mengsels met een oliegesmeerde zuigercompressor beschouwd werd als het ultieme recept voor ongelukken. Alle methodes die hierop waren gebaseerd werden beschouwd als de meest risicovolle. Door een wildgroei in de sport en hobby markt leek dit ook waarheid te worden. Techno Diving kent echter als geen ander de mogelijkheden en de onmogelijkheden van dergelijke systemen. Wij reviseren, modificeren en leveren compressoren die geschikt zijn voor mengsels tot 40% zuurstof.

Zuurstofanalysers

In ditzelfde pakket zit doorgaans onze Technox Analyser, die in het proces is opgenomen om het product te bewaken. Verder worden deze analysers gebruikt voor de bepaling van de samenstelling van ademgassen en formeergassen bij TIG laswerkzaamheden. De Technox analyser is 100% "made in Holland", waardoor wij snelle service op dit product kunnen bieden.

RVS-specials

Voor onder andere de duikindustrie, watersport, haven en zwembadinrichting maken we een enorme variŽteit aan roest vast stalen voorwerpen. Denk aan trappen, beugels voor bescherming en ondersteuning, gieken, motorsteunen, transducer adapters, werktuigen zoals tangen en haspels. Een specialiteit is hyperbare behuizingen, waterdicht volgens specificatie en geheel naar wens gemaakt.

Communicatiesystemen

Ons unieke Divecom 2000 systeem zorgt voor een draadloze full duplex-verbinding met de duiker. De Oppervlakteunit van de umbillical is voorzien van een zendontvanger. De bevelvoerder beschikt over een lichtgewicht headset met een reikwijdte van 200 meter, waarmee hij handsfree kan communiceren met de duiker alsof die naast hem staat. De comset is dus nooit onbemand, wat een zeer effectieve en preventieve veiligheidsmaatregel is.

Techno Seal

Speciaal voor wie toch graag duikt in neopreen droogpak met dito nekseal leveren we de Techno Seal. Deze wordt los tussen de orginele seal gedragen. Kenmerkend is de optimale en zeer comfortabele afdichting. De orginele nekseal hoeft niet op maat worden ingenomen, maar mag gewoon ruim blijven. Hierdoor wordt de levensduur aanzienlijk verlengd!

Sonarsystemen en metaaldetectie

Met meer dan 20 jaar ervaring in diverse detectiesystemen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de thans beschikbare apparatuur. Wij zijn dealer van een aantal gerenommeerde merken en kunnen leveren wat u zoekt.

Videosystemen

Naast de conventionele video systemen bieden wij draadloze en digitale mogelijkheden. Dit voorziet in de toepassing van een slave monitor in een andere container of auto op afstand. Uiteraard kunnen deze beelden daar ook digitaal worden opgeslagen om daarna te worden bewerkt. Middels draaggolfmodulatie is transport van real time beeld mogelijk via kabel, ether of internetverbinding.