Techno Diving: Diensten


Techno Diving heeft een omvangrijke dienstenpakket opgebouwd. Door ons netwerk kunnen we beschikken over zeer uiteenlopende specialisten. Bekwame vakmensen die boven en onderwater inzetbaar zijn en ervaring hebben met duikdieptes van meer dan honderd meter. De operationele dienst beschikt permanent over twee meetboten die 24 uur standby staan voor inzet bij calamiteiten. Op deze pagina treft u meer informatie over onze diensten. Mocht hetgeen u zoekt hier niet bij staan, neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze Diensten

Uiteraard bieden wij de conventionele diensten die elk duikbedrijf in huis hoort te hebben:
- opsporing en berging met eigen middelen;
- boven en onder water electrothermisch snijden en lassen;
- montage, demontage, beton storten;
- alle voorkomende bouwwerkzaamheden;
- inspectiewerk met videocamera en acoustical camera (live sonar);

Techno Diving beschikt op al deze gebieden over ruime ervaring sinds 1989 en de benodigde apparatuur in eigen beheer. Onze klanten zijn actief in onder meer de civiele onderwaterbouw, onderhoud en renovatie kunstwerken, shipping, inshore en offshore.

Diensten: Opsporing en Survey

Opsporing en Survey zijn de belangrijkste taken in ons dienstenpakket. Daar waar andere organisaties zich bekwamen in het zoeken, zijn wij gericht op het vinden! Dit resultaatgericht werken heeft ertoe geresulteerd dat we veelal door collega-duikbedrijven worden ingehuurd om het onderdeel opsporing uit te voeren, waarna zij zelf de berging oppakken. Voor verzekeringsmaatschappijen, Rijkswaterstaat, Provinciale Waterstaat en andere opdrachtgevers kunnen we ook het totaal pakket verzorgen. Van het formuleren van (forensische) onderzoeksvragen, RI&A, Plan van Aanpak, uitvoeren van de detectie, non-invasief onderzoek en de uiteindelijke berging, post-salvage survey etc. Techno Diving heeft in eigen beheer trailerbare meetboten, uitgerust met een breed scala aan apparatuur. Ook kunnen we onze instrumenten mobiliseren op schepen van derden, zoals bij offshore opdrachten.

Diensten: Agro Diving Service

Een bijzonder werkgebied zijn onze werkzaamheden in gierkelders. Sinds 1990 zijn wij gaan specialiseren in het veilig werken in besloten rioolsystemen in de agrarische sector. In mestkelders en rioolstelsels installeren en repareren wij mixers, pompen, afsluiters, schuiven, spoel en drinkwatersystemen. Ook voor alle bouwkundige werkzaamheden zoals frezen, breken, metselen, stucwerk en voegwerk, boren enz beschikken wij over een team vakmensen. Dit werkgebied kent zijn eigen aandachtsgebieden. Decompressiecomputers worden verruild voor zuurstofanalysers en explosiemeters. Ook "hotwork" waarbij vonken en open vuur vrijkomt zoals bij diamantzagen van beton is mogelijk, we hebben hiervoor een eigen veiligheidsprotocol ontwikkeld. In de jaren hebben we zelfs de redding van dieren (varkens en paarden) kunnen bijschrijven in ons logboek.

Diensten: Mediatechniek

Voor meerdere TV-productiemaatschappijen faciliteren wij de "natte techniek". Hiervoor beschikken wij over digitale HD onderwatercamera's, met of zonder uplink , ultrasoon en hoogfrequent draadloze geluidsverbindingen tussen duikers en oppervlakte, onderwaterbelichting en alle zinvolle duikmaterialen. Wij verzorgen hiermee beeld, licht en geluid onderwater alsook stroomvoorziening, sanitair,mobiele regieruimte met airco enz. Ook hebben we ruime ervaring in het scouten van geschikte locaties, onderwater regie van scenes, en de uitgebreide mogelijkheden van TankDiving. Neem vrijblijvend contact met ons op voor referenties, mogelijkheden, prijzen en overige vragen.

Diensten: Safety

Sinds 1986 hebben we veelervaring opgebouwd in het beveiligen van sportieve evenementen op en rond het water. Onze beveiligers zijn allereerst opgeleid tot reddingsduiker, waardoor zij bij calamiteiten zorgvuldig en snel de juiste keuzes kunnen maken daar naar handelen. Ze beschikken over de noodzakelijke vaardocumenten en kennen de aanwezige redmiddelen.

Naast deze repressieve benadering bieden we ook niet-operationele preventie zoals (assistentie bij) het opstellen van een RI&A, calamiteitenplan, ontruimingsplan, vluchtweg waarborging, verkeersgeleidingsplan, vaarwegbeveiliging, vergunningen, ontheffingen en andere draaiboeken. Indien gewenst verzorgen we ook operationele preventie zoals terreinverkenningen onderwater en de inspectie van constructies en bouwwerken, bijvoorbeeld podiums op het water, schansen enz.

Meetboten

Onze trailerbare meetboten kunnen worden uitgerust met uitgebreid scala aan eigen instrumenten. Standaard aan boord is een sidecan sonarmet GPS plotter en een 3D sonar, een geomagnetometer en een uitgebreide data/kaartplotter. Met een acoustical camera kunnen we net als een forward looking sonar objecten opsporen en onze duiker live in beeld zien zwemmen en via comset begeleiden naar het object. Een voorbeeld hiervan is de verkenning van een vliegtuigwrak die we met sidescan hebben gevonden en vervolgens met duikers hebben verkend. Door de begeleiding vanuit de meetboot kon de duiker binnen 8 minuten het typeplaatje van het vliegtuigwrak veilig stellen, waarmee het wrak is geïdentificeerd. En dat bij 2 cm zicht onderwater.Verder kunnen we met de meetboot in een baan van 16 meter breed staal en ijzer detecteren met een snelheid van 8 km/uur of meer, afhankelijk van de grootte van het doelobject. De gevoeligheid kan worden opgeregeld tot 5 meter onder de probe. Door de giek te laten zakken kan er dus ver in de bodem gemeten worden. De doelobjecten varieren van containers, autowrakken, scheepswrakken, luiken, roerbladen, propellor met stalen as, betonnen kadedelen en constructies met wapening, kraandelen, fietsen, autobanden (wapening), kluizen, stalen meerpalen, damwandplaten, damwand onderwaterkribben, soeppannen, colablikjes en conventionele explosieven.

Verder kan de boot worden uitgevoerd met een 360 graden sonar met ingebouwde GPS plaatsbepaling met een nauwkeurigheid van 90 cm. Hiermee kunnen we bodem, anomaliteiten, stoorobjecten en doelobjecten lokaliseren, in beeld brengen en beeldmateriaal in rapportages verwerken. Vooral bij niet-magnetische objecten zoals scheepschroeven, dekluiken, polyester en houten wrakken, stortsteen en drenkelingen is de 8kW sonar een effectief instrument. Een 3D sonar, Een unieke tool is ORBIT, een zelf ontwikkeld hybride instrument. We noemen het een kruising tussen een ROV, een dropdown camera en een accoustical camera. De TD 5 is verder voorzien van zaken zoals dubbele marifoon, duiktrap, vaar-, nood- en werkverlichting, radarreflector, GBV, duikvlag, analoog kompas, koelkast, radio, 230V en 12V boordnet, markeringsmiddelen, veiligheidmiddelen en een 50 pk injectiemotor, goed voor een topsnelheid van 40 km per uur.

De TD 10 is een jeanneau 370 en geschikt voor inzet bij calamiteiten met de hoogste prioriteit. Deze hardshell pvc boot is standaard uitgerust met eenzelfde SideScan Sonar als de TD5 en kan zonder trailerhelling middels een hydraulische kraan vanaf zijn aanhanger te water gelaten. Meestal vanaf een kade, maar ook over een brugleuning is mogelijk. Bij aankomst kan de TD 10 binnen 6 minuten varende zijn. Met een 20 pk injectie motor, goed voor een snelheid van 45 km per uur kan deze boot erg snel ter plaatse zijn.

Vulstation

Techno Diving produceert en levert ademgassen volgens klantspecificatie. Verrijkte mengsels zoals Nitrox worden uit veiligheid alleen geleverd in onze eigen flessen.