Techno Support & Service


Techno Diving kent een eigen onderhoudsafdeling die uitgegroeid is tot een zelfstandige eenheid, namelijk Techno Support.

Het taken- en dienstenpakket van Techno Support omvat:
- onderhoud adembescherming, perslucht en menggassystemen, duiksystemen;
- hydrostatische, pneumostatische en pneumodynamische periodieke beproeving van de lage en middendruk componenten (nondestructief);
- onderhoud varend en rijdend materieel;
- onderhoud elektrisch (gereedschap, aggregaten enz) en elektronisch materieel (inverters, audio en videomiddelen).

Verder houdt Techno Support zich bezig met:
- hoge en lagedruk ademluchtcompressoren revisie en ombouw naar menggas (nitrox);
- ontwikkeling en bouw van elektronische instrumentatie;
- machinebouw elektro regelkasten, besturing, veldbekabeling, sensoren en actuatoren, PLC en HMI software ontwikkeling en testen;
- machinebouw werktuigbouw. Assemblage, reparatie, revisie, retrofitting, engineering, conventioneel draaien en verspanen, MME, autogeen, Mag, pulseMIG, PulseTig en puntlassen van staal. RVS, aluminium;
- installatie, testen en inbedrijf stellen van gebouwbeheersystemen en klimaatregelingen voor derden;
- installatie en reparatie van alle voorkomende maritieme elektronica,instrumentatie, klimaatregeling en energieopwekking en energiedistributie in mobiele en marine toepassingen;
- installatie, reparatie en onderhoud Warmtekrachtkoppeling (WKK) installaties;
- ontwikkeling en fabrikage special producten in RVS.

Hieronder treft u een aantal voorbeelden uit de duikindustrie.

Nitrox-compressoren

Er was een tijd dat het comprimeren van zuurstofverrijkte mengsels met een oliegesmeerde zuigercompressor beschouwd werd als het ultieme recept voor ongelukken. Alle methodes die hierop waren gebaseerd werden beschouwd als de meest risicovolle. Door een wildgroei in de sport en hobby markt leek dit ook waarheid te worden. Techno Diving kent echter als geen ander de mogelijkheden en de onmogelijkheden van dergelijke systemen. Wij reviseren, modificeren en leveren compressoren die geschikt zijn voor mengsels tot 40% zuurstof.

Zuurstofanalysers

In ditzelfde pakket zit doorgaans onze Technox Analyser, die in het proces is opgenomen om het product te bewaken. Verder worden deze analysers gebruikt voor de bepaling van de samenstelling van ademgassen en formeergassen bij TIG laswerkzaamheden. De Technox analyser is 100% "made in Holland", waardoor wij snelle service op dit product kunnen bieden.

RVS-specials

Voor onder andere de duikindustrie, watersport, haven en zwembadinrichting maken we roest vast stalen constructies in 304 en/of 316 kwaliteit. Denk aan trappen, beugels voor bescherming en ondersteuning, gieken, motorsteunen, transducer adapters, werktuigen zoals tangen en haspels. Een specialiteit is hyperbare behuizingen, waterdicht volgens specificatie en geheel naar wens gemaakt. In onze testtank kunnen we tot 200 bar (2000 meter) afpersen.

Sonarsystemen en metaaldetectie

Met meer dan 20 jaar ervaring in diverse detectiesystemen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de thans beschikbare apparatuur. Wij zijn dealer van een aantal gerenommeerde merken en kunnen leveren wat u zoekt.

Videosystemen

Naast de conventionele video systemen bieden wij draadloze en digitale mogelijkheden. Dit voorziet in de toepassing van een slave monitor in een andere container of auto op afstand. Uiteraard kunnen deze beelden daar ook digitaal worden opgeslagen om daarna te worden bewerkt. Middels draaggolfmodulatie is transport van real time beeld mogelijk via kabel, ether of internetverbinding.